Kandidatenlijst GR 2022 - 2026

Nummer 1: Bert Schreuders – Klundert

Bert Schreuders

 "Ik mag voor de vierde keer lijsttrekker van de Christen Unie  in de gemeente Moerdijk zijn.”

Ik ben getrouwd met Jannie, wij hebben vier kinderen en zeven kleinkinderen. Ik werkte voorheen bij de Rabobank waar ik, vanwege de ziekte van Jannie, in 2015 ben gestopt om voor haar te zorgen.

Sinds 2010 zit ik in de gemeenteraad en voorheen was ik jarenlang bestuurslid van de toenmalig RPF in Klundert en later de gemeente Moerdijk.

Naast de politiek ben ik ook actief in onze Gereformeerde Kerk in Klundert als voorganger en ik draai mee in de weeksluitingen van de Mauritshof.

Verder tennis ik graag en bezoek ik regelmatig de sportschool.

 

Nummer 2: Erik Janse – Klundert

Erik Janse 2 (1)

“Ik wil de politiek minder stroperig maken: dat de overheid duidelijk en transparant communiceert met de burgers en naar hen luistert.”

Ik ben getrouwd met Els en de trotse vader van zes kinderen. In mijn werk houd ik mij bezig met de ontwikkeling van koel- en vrieslogistiek.

Naast een druk gezin en een drukke baan, maak ik tijd voor tuinieren, sporten (kijken), de kerk, de hond en reizen.

Ik houd er een positieve instelling op na, positiviteit is een keuze en dat helpt bij accepteren, relativeren en vooruitkijken.

Nummer 3: Jan Oskam – Zevenbergen

Jan Oskam (1)

“Ik heb inmiddels veel ervaring in de politiek en wil mij de komende vier jaren weer met veel energie inzetten voor de gemeente en al onze burgers, vooral voor de meest kwetsbare.”

Ik ben getrouwd met Judith, wij hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen. Ik woon alweer 46 jaar met plezier in Zevenbergen. Ik ben gepensioneerd en ben heel lang ouderling geweest in de Hervormde Gemeente Zevenbergen, waar ik nog veel pastorale bezoeken doe. Ik ben tevens voorzitter en penningmeester van de PCOB Zevenbergen (Protestant Christelijke Ouderen Bond)

Sinds 2002 ben ik burgerlid voor de ChristenUnie en secretaris van de Christen Unie West-Brabant.

 

Nummer 4: Henk-Jan Keur - Zevenbergen

Henk-Jan Keur 2 (1) (1)

“De ChristenUnie trekt het debat voorbij de issues van geld en invloed. Samenleven in de brede zin van het woord staat centraal, dat spreekt mij erg aan.”

Ik woon in Zevenbergen, hiervoor woonde ik ruim 10 jaar in Klundert.

Ik werk bij een gemeente in West-Brabant.

Ik ben al een aantal perioden actief als fractielid voor de ChristenUnie en bereid samen met Bert, Jan en Erik de vergaderingen voor de gemeente voor. Op dit moment ben ik de campagneleider voor de ChristenUnie Moerdijk.

Na mijn werk speel ik graag snooker en ontspan ik graag met een goede Britse detective.

Nummer 5: Jeannette Fransen - Willemstad

Jeannette Fransen (1)

“Openheid en eerlijkheid en vooral omzien naar mijn naaste vind ik belangrijk. Daarom voel ik me bij de ChristenUnie erg thuis”

Sinds 1994 woon ik met mijn man Martien in het buitengebied van het mooie Willemstad. We hebben vijf kinderen mogen ontvangen. We zijn als gezin aangesloten bij de Protestantse Gemeente in Willemstad.

Hoewel ik ben opgeleid voor het onderwijs, gaat het grootste deel van mijn tijd naar de zorg voor mijn gezin. Op school van de jongste zoon ben ik overblijfmoeder en ik begeleid af en toe een leerling met extra les.

De belangstelling voor politiek hebben, zowel mijn man als ik, van huis uit meegekregen.  Er werd en wordt volop gediscussieerd. Vanuit mijn christelijk geloof wil ik sociaal en maatschappelijk betrokken zijn. Wij proberen dat ook aan onze kinderen mee te geven.

Ik wandel graag in de natuur om te genieten van Gods schepping.

Kunst en cultuur hebben ook mijn interesse.

 

Nummer 6: Dingeman Burgers – Zevenbergschen Hoek

Dingeman Burgers (1)

“Ik vind dat de Christelijke normen en waarden als fundament in de politiek erg belangrijk zijn”

Samen met  Margreet  en onze vier kinderen woon ik in Zevenbergschen Hoek.

We hebben een akkerbouwbedrijf, waar we op duurzame manier werken.

Nummer 8: Adri van Oord – Noordhoek

Adri van Oord (1)

“Bij de ChristenUnie wordt Gods liefde voor de mensen en de aarde in praktijk gebracht”

Sinds 2014 woon ik met mijn man Arthur in Noordhoek. We werken beiden bij de Nationale Politie, eenheid Rotterdam. Ik heb 14 jaar op het Operationeel Centrum/112 centrale gewerkt. Tussentijds heb ik een diploma Communicatie gehaald. Momenteel heb ik een projectfunctie op de afdeling voor Burgernet, het opsporingsmiddel van politie en burgers.

We hebben vier zonen en schoondochters, tevens ook vier kleinkinderen.

Ik ben ongeveer 40 jaar lid van de partij. Eerst van de toenmalige RPF, waar ik in Dordrecht campagnewerk deed en jarenlang secretaris was. Ik gaf landelijk spreekbeurten ( en lessen vanuit het Wetenschappelijk Bureau) over het emancipatiebeleid van de overheid voor de vrouw.

Op dit moment ben ik lid van het campagneteam van de ChristenUnie Moerdijk.

Ik houd van bewegen, van hardlopen of dansen. Ik klus graag (met Arthur) in ons huis. Ik draai mijn hand niet om voor werken met de afkortzaag, de boormachine of de schroeftol.  Verder vind ik het erg leuk oude meubels op te knappen, die ik kaal schuur, verf en/of repareer.

 

Nummer 10: Peter van Veelen – Zevenbergen

Peter van Veelen (1) (1)

“ChristenUnie: altijd positief kritisch en niet populistisch, met Gods Woord, de Bijbel, als norm voor al onze keuzes.”

Ik woon inmiddels ruim 43 jaar met Petra in Zevenbergen. In ons huwelijk hebben we drie kinderen gekregen, die nu allen getrouwd zijn. Via hen kregen we negen lieve kleinkinderen.

We zijn lid van de Gereformeerde Noordhavenkerk te Zevenbergen, waar ik al jaren verschillende functies bekleed.

In mijn werkzame leven werkte ik bij een bank, de laatste jaren daarvan als HR Manager Mobiliteit. Na mijn pensionering wilde ik graag, vanwege mijn maatschappelijke betrokkenheid, dienstbaar zijn in Zevenbergen.

In 2017 werd ik voorzitter van de Voedselbank Moerdijk, ik zet mij graag in voor mensen in onze gemeente die extra ondersteuning hard nodig hebben.

Daarnaast ben ik initiatiefnemer van De Stoofpot, een plek waar gelegenheid is om elkaar te ontmoeten voor een goed gesprek of gezellig praatje, onder het genot van een bak koffie en een lekkere lunch.

Ik ben ruim 25 jaar voorzitter van de ChristenUnie afdeling West-Brabant. Ik sta achter de ChristenUnie omdat deze staat voor een goede sociale, christelijke politiek met oog voor de burgers, betrokken op stad en streek.

Nummer 11: David de Jonge – Zevenbergen

David de Jonge (1)

“Ik ben sinds drie jaar voorzitter van de Stadtafel Zevenbergen en altijd wel ergens mee bezig in kerk en maatschappij.”

Ik ben 30 jaar geleden vanuit Zeeland  in Zevenbergen komen wonen. Met mijn vrouw geniet ik van onze vijf kinderen en alle kleinkinderen als pensionado.

Ik doe al die jaren al veel vrijwilligerswerk in de Noordhavenkerk te Zevenbergen. Nu ik wat meer tijd heb ook in de gemeente Moerdijk, o.a. bij de Voedselbank.

Vanaf mijn jeugd ben ik, mede door verbondenheid aan de Gereformeerde kerk, lid van het GPV en later de Christen Unie.

Ik volg de plaatselijke politiek in Moerdijk actief, mede door de Stadtafelactiviteiten, waarvoor het belangrijk is dat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen.

Ik ga ook graag op vakantie en geniet van mijn huisje aan de Zeeuwse kust.

Nummer 13: Edward Nieuwstraten – Klundert

“De ChristenUnie is voor mij een partij die constructief mee wil denken en werken, een partij waar God centraal staat.”

Ik ben getrouwd met Bianca en vader van drie prachtige dochters. Ik ben werkzaam als SHEQ manager bij een bedrijf dat klant-specifieke machines maakt voor de farmacie.

Ik ben al een paar jaar lid van de ChristenUnie en heb enige tijd geleden mogen helpen bij het raadswerk van de partij. Ik vond de passie en liefde bij de vertegenwoordigers van de partij bijzonder en mooi om te zien.

Voor mij is de ChristenUnie een partij die omziet naar zijn naasten, waar eerlijkheid bovenaan staat en gezocht wordt naar verbinding.

Kandidatenlijst Moerdijk 2022