We zijn weer begonnen.

Gemeentehuis.pngdinsdag 05 juni 2018 21:06

Het is alweer 2 maanden na de verkiezingen van 21 maart. De tijd gaat snel en er is veel gebeurd gedurende die 2 maanden. Niet op raadvergaderingen gebied maar veel daar omheen. Allereerst zijn wij dankbaar dat wij onze zetel hebben mogen behouden met een record aantal stemmen. Helaas een 2e zetel zat er niet in. Hoe dat komt blijft gissen, maar belangrijk is dat er meer kiezers achter onze partij staan dan 4 jaar terug.

Ik mag dus 4 jaar lang weer de belangen van de ChristenUnie in Moerdijk uitdragen, uiteraard samen met mijn fractie genoot en burgerlid Jan Oskam en met onze steunfractie Henk-Jan Keur, Jan Koning en Jeffrey Coremans. Inmiddels zijn wij beëdigd en aan het werk gegaan. Het belangrijkste was de coalitie vorming en deze liep -net als 4 jaar geleden- op een teleurstelling uit. Er waren maar liefs 3 informateurs nodig om tot een coalitie te komen welke gelijk is aan die van de laatste 8 jaar. Weinig vernieuwing dus.

Onze fractie heeft nog een forse bijdrage geleverd aan het vlot trekken van dit vraagstuk maar ook dit liep uit op een persoonlijke teleurstelling. Afspraken die waren gemaakt werden gewoon niet nagekomen. In de Raadsvergadering van 31 mei 2018 heb ik hier een statement overgemaakt zonder daarbij namen te noemen en mensen te kwetsen. De boodschap was in ieder geval deze ChristenUnies, helder en duidelijk. Anderzijds moeten we als Raad en dus gemeente door en we staan voor belangrijke opgaven de komende 4 jaar. Ook de ChristenUnie zal zich zeker roeren en daar waar mogelijk haar geluid laten horen. Toch is onze manier van politiek drijven niet onopgemerkt gebleven. Als fractievoorzitter ben ik gevraagd voor het voorzitterschap van de Rekeningcommissie. De commissie spreekt met de accountant en de organisatie over de cijfers, de interne controle etc. en brengt hierna verslag uit aan de Commissie Bestuur en Middelen. Het verzoek heb ik ingewilligd en inmiddels is de eerste vergadering geweest.

Daarnaast ben ik vorige week donderdag 31 mei benoemd als plaatsvervanger van de voorzitter van de Raad. Ook hier ben ik voorgedragen en kreeg de steun van alle fracties zodat de verkiezing bij acclamatie ging. Indien de burgemeester (voorzitter van de Raad) verhinderd is dan zal ondergetekende de Raad voorzitten. Al met al 2 functies waarbij wij ook het ChristenUnie geluid kunnen inbrengen en laten horen.
Nog even en dan breekt het zomerreces aan. Wij gaan dan genieten van een welverdiende rust na een behoorlijk hectische periode die achter ons ligt en hopen na de vakantie weer gezond en wel ons werk te kunnen en mogen oppakken.

Tot slot: de laatste periode mocht ik de rust ervaren doordat onze Hemelse Vader mij die gaf. Hiervoor ben ik Hem dankbaar en kon dit werk doen omdat Hij mij hiervoor de kracht geeft. Wij weten als fractie dat wij ons werk doen -niet alleen voor onze inwoners- maar tot eer van onze God.

Bert Schreuder,

Fractievoorzitter ChristenUnie Moerdijk

« Terug